Personuppgiftspolicy


Hantering av personuppgifter


Vi värnar om dina personuppgifter och gör allt för att behandla dem på rätt sätt. Därför har vi tagit fram denna policy för hantering av personuppgifter, i enlighet med den nya Dataskyddsförordningen GDPR som träder i kraft 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen kommer att ersätta Personuppgiftslagen och har som syfte att skydda dig och dina personuppgifter ytterligare. Det innebär att du som givare och medlem tydligt ska bli informerad om hanteringen av dina personuppgifter.

Personuppgifter vi samlar in
Vi får i första hand in personuppgifter direkt från dig. Exempel på personuppgifter som vi samlar in är ditt namn, kontaktuppgifter till dig så som t ex mobilnummer, e-postadress eller fysisk adress. Kontonummer och personnummer är andra exempel. Vi kan komma att med hjälp av ditt personnummer uppdatera dina uppgifter från andra offentliga register, såsom SPAR, om det är nödvändigt för att upprätthålla god registervård (det vill säga när det är viktigt att du är du och att ingen annan får dina utskick eller att du inte nås av dem). Vi kan också utifrån ett mobilnummer ta fram ditt namn eller på annat sätt komplettera dina uppgifter.

Vi registrerar personuppgifter om du skriver under ett upprop eller annan namninsamling.


Vi behandlar dina personuppgifter i 36 månader efter din senaste kontakt eftersom vi har ett berättigat intresse att göra detta. Vi sparar dina personuppgifter för att kunna återkoppla till dig hur kampanjen går.

Kan jag rätta mina uppgifter eller bli borttagen?

Du kan när du vill ändra dina uppgifter eller be om att bli borttagen från vårt register genom att kontakta oss via insamling@jordensvanner.se.

 

Om du inte längre vill ha någon information från oss kan du välja att helt bli borttagen från vårt register. Det innebär att vi inte sparar någon information om dig och inte heller kan garantera att vi inte kommer att kontakta dig igen om vi köper så kallade kalla kontakter. Om du däremot istället meddelar oss att du inte vill ha några utskick från oss eller bli kontaktad på något annat sätt kan vi säkerställa att du inte blir det genom stoppkoder i vårt register.

Lämnas mina uppgifter ut till någon annan?

Vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare. Vid postala utskick, e-postutskick eller telemarketingkampanjer använder vi oss av underleverantörer och måste därför förmedla vidare de personuppgifter som är väsentliga för just det tillfället. Om du inte vill ha några utskick från oss kan du alltid kontakta oss via insamling@jordensvanner.se eller via 031-121808.

Hur används min e-postadress?

När du skriver under vår namninsamling godkänner du att vi skickar e-post till dig via MailChimp, vars domän ligger i USA eller via vårt medlemssystem. Bland annat för att informera dig om vårt arbete och pågående kampanjer.

 

Vi kan också komma att kommunicera med dig via sociala medier genom din e-postadress.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.